История

От къде тръгнахме и какво постигнахме

НАКРАТКО
Село Мадара се намира в подножието на Мадарските скали на разстояние 20 км. от гр. Шумен, на 70 км. от големия морски град и пристанищен център Варна, и на 120 км. от двете големи дунавски пристанища Русе и Силистра. Националният Историко-Археологически резерват „Мадара“ и Мадарското плато напълно заслужават да бъдат символ на България. Величественият изглед на Мадарските скали ги превръща в притегателен център за хората, населявали нашите земи още от дълбока древност. Само на разстояние 13 км. от комплекса е и втория в района Национален Историко-Археологически резерват и при ясно време се виждат белите каменни стени на Първата българска столица Плиска

Втората българска столица Велики Преслав се намира на 36 км от Мадара. Там туристите ще се насладят на богатото наследство от Симеоновия Златен век.

Ако има на земята места, където човек се чувства, нищожен, малък и безсилен, ако има такива места, където сред природните красоти, осезаемо се усеща присъствието на свръхчовешките сили, то едно от тях е точно Мадара. Който дойде в Мадара и застане под скалите сигурно ще чуе отнякъде ехото на старите и древни времена. Тук са спомените на дедите ни, величието на делата им… тук бе сътворена и започна своя път България.

МАДАРА
и Туристическият комплекс „Св. Архангел Михаил” са обвити в тайнственост и не могат да съществуват разделени. Миналото на Мадара и настоящето на Комплекса са доказателство, че Божествената сила е навсякъде. Била е вчера, днес е, ще бъде и утре. „Оня, който дохожда при Бога, трябва да вярва в него и той награждава ония, които го търсят“ /Евр. 11:6/ Когато човек усети Божията сила носи своя дар! Показва вярата си в дела и постила път за всички хора, които се връщат към изворите на вярата, съхранила и запазила ни като нация през вековете.

КОМПЛЕКСЪТ
разполага с елегантно подреден и озеленен двор, в който са построени два параклиса. Напълно готов и действащ от 2000г. е параклисът „Покров на ПреСвета Богородица”. Предстои доизписването на новоизградения параклис „Свети Архангел Михаил”. Прекрачи ли се голямата дървена порта, времето като че ли спира. Усеща се силата на Божията майка и нейната закрила. В голяма и богата библиотека може да се отдъхва с книга в ръка, от където да се научи за присъствието на свръхчовешките сили, за пътя на светлината и кръстопътя, за пречистването на човешката душа.

Вила “Сейнт Мишел”  разполага с 5 стилни и комфортни стаи. Интериорът на всяка една от тях е изграден с много финес и внимание към детайла. Авторският дизайн и почерк създават невероятно усещане за  удобство и уют. При нас вашата почивка е дълбоко ценена и целият екип на вила “Сейнт Мишел”  се грижи да превърне преживяването ви в незабравимо!

Комплексът предлага отлични условия за една незабравима почивка, уикенд, среща с приятели, семейно тържество или бизнес среща на тихо и спокойно място. Стаите за нощувка и почивка са 5. Една стая с две единични легла и четири стаи с големи спални, общо за 12 човека. Уют, топлина и комфорт лъхат от стаите, специално подготвени за Вас – нашите клиенти. Модерно обзаведени, всяка стая разполага със самостоятелна баня и тоалетна, хавлии, тоалетни принадлежности, климатици, кабелна телевизия, Wi-Fi и internet.

Кухня

С предварителна заявка домакините споделят своята кухня, в която могат да задоволят всички предпочитания и вкусове на гостите си и желанието им за здравословен режим на хранене. Целта е да се почувствате уютно и комфортно като Ви предлагаме не просто добра храна, а лично отношение. Посрещане в модерна, изчистена обстановка, която носи топлината и гостоприемството, съчетани с интересни акценти. Храната се приготвя с много внимание и усет. Поверена е в ръцете на домакинята и на нейните изпитани авторски рецепти.

Закуска

  • Различни видове баници
  • Бухти и солени мъфини
  • Клуб сандвичи
  • Възможност за блок маса